‘The Kids are fine” tekeningenserie

13 juni 2016

“The kids are fine” is een serie tekeningen die bestaan uit situaties waarin kinderen de hoofdrol spelen.

Deze situaties balanceren tussen spel en alarmerende vormen van misbruik, sadisme, mishandeling en pedofilie. De tekeningen zijn gemaakt met potlood en houtskool op papier, soms aangevuld met fineliner en waskrijt. De uitgegumde delen vormen soms een wezenlijk onderdeel van de tekeningen. Alle tekeningen zijn klein ten opzichte van het vel papier die een grote leegte toont. Hierdoor lijken de hoofdrolspelertjes te klein voor de wereld waarin ze zich bevinden. Ze ogen kwetsbaar, vertederend, meelijwekkend maar ook meedogenloos. Bekijk de complete serie op de webpagina op deze site.

 

Houtskool tekening op papier

De tekeningen zijn te bestellen met of zonder lijst. Er is keuze uit een luxe donkergrijze lijst, voorzien van ontspiegeld en UV werend museumglas of dezelfde lijst maar dan met standaard glas. Rondom de tekening is 5 cm ruimte vrijgelaten. Ook kan er gekozen worden voor een goedkoper alternatief, een zilverkleurige wissellijst. Zie voor de prijzen de prijslijst (pdf). Ga naar mijn webshop op Etsy of stuur bij interesse een E-mail naar Studio Vlindertje: info@studiovlindertje.nl. De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten.

The-Kids-Vlindertje-nieuws-lijsten-1050x

Afbeelding links: Tekening “Wasmachine” in luxe lijst met museumglas (formaat 50×55 cm met rondom 5 cm ruimte).
Afbeelding rechts: tekening “dokter” in wissellijst (formaat 65x50cm).

 

Tekening op WIT GELAKT HOUT (collage)

De tekeningen zijn ook verkrijgbaar op wit gelakt hout met ophang systeem middels collage techniek. Het voordeel is dat het formaat een stuk kleiner geworden is en de verkoopprijs hiervan goedkoper wegens het ontbreken van een lijst en glas. De serie is daardoor beter hanteerbaar en minder kwetsbaar. Alle houten plankjes zijn 24,95 euro per stuk. De formaten variëren van 17,5 cm tot 45 cm breed. Zie voor het complete overzicht de prijslijst (pdf).

The-Kids-Vlindertje-nieuws-hout-02-1050x

Tekening met de titel “Elfje” op gelakt hout. Formaat 30×24 cm. Rechts detail afbeelding van de titel die aan de zijkant is geschreven.

The-Kids-Vlindertje-nieuws-hout-01-1050x

Links: tekening met de titel “Spiegel” op gelakt hout. Formaat 33×22 cm. Rechts tekening met de titel “Duikplank”.

The-Kids-Vlindertje-nieuws-hout-03-1050x

Tekening met de titel “Kijkdoos” op gelakt hout. Formaat 18×24 cm. 

The-Kids-Vlindertje-nieuws-hout-04-1050x

Tekening met de titel “Schaatsen” op gelakt hout. Formaat 33×24 cm. 

 

Merchandise producten

Alle merchandise producten zijn te bestellen via mijn webshop op Etsy of stuur bij interesse een E-mail naar Studio Vlindertje: info@studiovlindertje.nl.

 

Overzichtsboekje

In het “The kids are fine” overzichtboekje zijn alle werken uit de serie te vinden. Het formaat is A5 en de prijs 17,95 euro per stuk.

The-Kids-Vlindertje-nieuws-boekjes-1050x

 

Verjaardagskalender

In de “The kids are fine” verjaardagskalender is iedere maand een andere tekening te zien uit de serie. De kalender is A4 formaat en kost 18,95 euro. Het ophangsysteem bestaat uit een metalen pin die aan de ringband bovenaan de kalender is bevestigd. Hiermee hang je de kalender gemakkelijk en snel aan de muur!

The-Kids-Vlindertje-nieuws-kalender-1050x

 

Bedrukte mokken

Aan de voorzijde van de “The Kids are fine”mok een afbeelding met de titel “Paardrijden”. En aan de achterzijde “Wasmachine”. Inhoud 30 cl, prijs 14,95 euro.

The-Kids-Vlindertje-nieuws-mokken-1050x

 

Sleutelhangers

“The kids are fine” sleutelhangers zijn er in vele verschillende versies. In iedere sleutelhanger zijn twee tekeningen uit de serie afgebeeld. Prijs 2,95 euro per stuk.

The-Kids-Vlindertje-nieuws-sleutelhangers-1050x2