Understanding love

Beschrijving en concept Understanding love

Dit werk stond symbool voor de relatie die ik had met mijn partner op dat moment. De relatie was op een punt gekomen dat hij niet gelukkig meer was. Voor mij was het zelfs een toxische situatie geworden. Ik hield ontzettend veel van hem en de goede momenten zorgden er voor dat ik het tot op dat moment niet uit wilde maken. Ik kon hem niet loslaten. Hij wilde mij niet loslaten. Als ik op het punt stond om de relatie te stoppen zag hij er zo kwetsbaar uit dat ik het niet kon.

In deze performance liepen mijn klasgenoten en ik in een stoet. Ik droeg mijn vriend/beer bij me en hield hem dicht tegen mij aan. Ik verliet de stoet af en toe om mijn vriend/beer ergens op een plek neer te leggen en achter te laten. Daarna liep ik terug naar de stoet en liep mee, maar op en gegeven moment maakte ik mij weer los uit de stoet, en rende ik weer terug om hem op te halen. Dat ging de hele tocht zo door en toen we weer waren teruggekeerd op school had ik hem nog steeds bij me.

Specificaties

PERFORMANCE
Met een sculptuur

Sculptuur: 39 cm breed, 24 cm lang, 66 cm hoog.
Materialen: Kippengaas, WC papier, rozenblaadjes.

Making of afbeeldingen

Op de beer zelf zaten rozenblaadjes. Het idee was dat de rozenblaadjes op de beer zouden vergaan. Dat zou symbool staan voor de gevoelens die langzamerhand wegzakken naarmate we langer uit elkaar zijn. Ironisch genoeg gebeurde dat niet. De blaadjes krompen iets, droogden op maar bleven geconserveerd.